Obradovic legt Bale aan banden, Roemenen boos op spelers Anderlecht

Nauwelijks te zien, maar Obradovic speelde prima tegen Bale en Wales. Foto: Photo News

Hoewel hij nog maar 45 bekerminuten voor Anderlecht speelde, stond linksback Ivan Obradovic aan de aftrap tijdens Wales-Servië. Het viel op dat het balgevoel bij zijn offensieve acties terug was. Defensief stond Obradovic tegenover Gareth Bale. De Welshe ster scoorde wel na een misrekening van verdediger Nastasic en trapte ook nog op de paal, maar voor de rest had Obradovic alles onder controle.

“Je kon zien dat hem een basisplaats geven geen verkeerde beslissing was”, aldus Servisch bondscoach Slavoljub Muslin.

Obradovic zelf was ook tevreden. “Op fysiek vlak kan ik nog beter, maar ik denk niet dat dat tegen Wales te zien was.” Omdat Aleksandar Mitrovic (ex-RSCA) nog scoorde, eindigde de partij op 1-1 en blijft Servië zo tweede in zijn groep. Vraag is nu of Weiler bij paars-wit ook overtuigd raakt van Obradovic.

In Roemenië ontstond dan weer ophef omdat vijf internationals, waaronder Stanciu en Chipciu, na de 0-3-nederlaag tegen Polen al terugkeerden naar hun club. Zij zijn dus niet meer beschikbaar voor het oefenduel in Rusland van morgen. “Vluchtende internationals”, klonk het in de lokale pers, maar dat klopt niet. De Roemeense bond gaf hen in samenspraak met Anderlecht extra rust en liet hen daarom al terugkeren.

Door jug
Meer voetbal