10.000 betogers verwacht op anti-Erdoganbetoging in Brussel

Bron © BELGA

HDP protesteerde vorig week al in Brussel tegen de arrestatie van 12 parlementsleden Foto: Photo News

De Turkse oppositie betoogt donderdag in Brussel om de ‘dictatuur’ en het ‘facisme’ van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan te klagen. De stad Brussel, die de betoging toelaat, verwacht tienduizend betogers,

Dat zegt Fabrice Voogt, woordvoerder van burgemeester Yvan Mayeur. Het is de pro-Koerdische oppositiepartij HDP die opriep tot de betoging, maar ook alevitische, Armeense en Assyrische groepen sluiten zich erbij aan, zegt NavBel, de Koerdische organisatie uit Brussel. De betogers komen om 10 uur bijeen aan het Noordstation en vertrekken rond 11 uur naar de Europese wijk. Daar zullen er toespraken op een podium zijn. Om 16 uur eindigt de betoging.

De betogers protesteren tegen de Turkse president, maar klagen ook ‘de slappe en angstige houding aan van de EU en haar lidstaten’. ‘De EU ziet alles gebeuren, maar drukt enkel haar ongerustheid uit. Wij willen echte maatregelen: de stopzetting van het vluchtelingenakkoord, de drooglegging van financiële stromen naar Turkije en de beëindiging van de toetredingsgesprekken van Turkije tot de EU’, zegt NavBel.

NavBel roept de hele Belgische bevolking op om mee te protesteren.

Door
AANGERADEN