Domste manier om interland te missen: papieren naar het verkeerde land gestuurd

Foto: REUTERS

Bournemouth-spits Benik Afobe heeft vorige week zijn interlanddebuut op wel heel domme manier moeten missen. De 23-jarige aanvaller reisde af naar DR Congo voor de WK-kwalificatiematch tegen Guinea, maar de Engelse voetbalbond FA had zijn papieren naar Congo-Brazzaville gestuurd. Daardoor zag Afobe zijn debuut aan zijn neus voorbijgaan.

Afobe was in de jeugdteams altijd voor de Engelse nationale teams uitgekomen, maar wilde zijn A-caps voor DR Congo spelen. Dus vroeg hij de Engelse voetbalbond zijn papieren op te sturen... maar dat stuurde de nodige gegevens naar Congo-Brazzaville.

“De Engelse voetbalbond FA heeft mijn papieren naar het verkeerde Congo gestuurd”, vertelde een ontgoochelde Afobe aan de Britse openbare omroep BBC. “Die papieren overdragen duurde tien dagen en eens wereldvoetbalbond FIFA ermee klaar was, was het de dag na de interland.” Afobe was dus voor niets naar Congo gereisd, want spelen mocht hij niet. “Ach, het was het wel waard”, vond hij. “Zo kon ik al wat wennen aan de ploeg en de omstandigheden. Bovendien wonnen we toch nog.”

Door wic
AANGERADEN
Meest recent