VTM en Qmusic moeten opening Rode Neuzen Dag-tent uitstellen

Bron © BELGA

Vorig jaar bracht de actie bijna 4 miljoen euro op. Foto: VTM

De Rode Neuzen Dag-tent op het Gentse Sint-Pietersplein, waar vrijdag de ‘Countdown’ start richting Rode Neuzen Dag op 3 december, zal vrijdag niet opengaan voor het grote publiek. Er is een probleem met de stabiliteit van de vloer in sommige delen van de tent. Zaterdag kan de locatie wel in gebruik genomen worden.

Dat meldt Medialaan. Omdat het gaat om een probleem in slechts een deel van de tent, kan er vrijdagavond wel beperkt publiek binnen. De uitzending van Qmusic en het Rode Neuzen Dag-nieuws vanop het Sint-Pietersplein zullen dus wel doorgaan, meldt Medialaan.

‘Zoals gebruikelijk wordt er een technische controle gedaan voorafgaand aan grote evenementen’, zegt woordvoerder Anja Peleman van Medialaan. ‘De onafhankelijke keurder heeft vastgesteld dat de stabiliteit van een deel van de vloer op dit moment niet voldoet aan de technische vereisten. Hierdoor kan de stabiliteit van de vloer niet gegarandeerd worden als er een grote massa aanwezigen is.’

Een aannemer voerde vrijdag nog de nodige werken uit om de stabiliteit van de vloer te garanderen. De controleur gaf daarop toestemming om zaterdag wel te openen. 

VTM en Qmusic hebben ook de planning voor vanavond nog moeten aanpassen. De beloofde traktatie van burgemeester Daniël Termont om 19 uur blijft zoals voorzien, maar zal nu buiten de tent doorgaan. Gabriel Rios zal een extra optreden geven voor iedereen die iets komt drinken. Er is ook een alternatieve locatie voor de comedyshow vanavond om 20 uur met Tom Cools en William Boeva: campus Tweekerken van de Gentse universiteit.

Door
AANGERADEN
Meest recent