Stadsaquarium gaat dicht omdat 'eigenaars niets voelen voor vissen'

© PDW - VUM

Een grote naam en toeristische blikvanger in Antwerpen verdwijnt: stadsaquarium Aquatopia moet begin januari de deuren sluiten. De nieuwe eigenaars hebben geen affiniteit met vissen, zien het bezoekersaantal teruglopen en stoten de attractie af.

syma

Wie Aquatopia, het stadsaquarium op het Koningin Astridplein, nog wil bezoeken, grijpt best zijn kans in de eindejaarsperiode. Op 5 januari zal Aquatopia sluiten.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, die beheerder Astridplaza NV heeft overgenomen, voelt niets voor vissen. Ze stoten Aquatopia af en focussen zich op het Radisson Blu Astrid Hotel. Begin 2017 krijgen alle slaapkamers, restaurants, bars en vergaderruimtes een facelift. “De eigenaars zullen aanzienlijk investeren om het Radisson Blu als leider te positioneren tussen de Antwerpse hotels”, zegt general manager Jacqueline Struik. “Aquatopia wordt vervangen door een nieuwe grote toeristische attractie. Er lopen finale onderhandelingen met andere investeerders.”

Intussen wordt “een duurzame oplossing” gezocht voor alle dieren. En voor de acht vaste medewerkers wil Astridplaza NV “de gevolgen zo veel mogelijk verzachten”. “Het personeel voelde de bui al een tijdje hangen, maar het blijft een bittere pil”, zegt Filip Feusels, vakbondssecretaris voor ABVV Horval. “Het gaat om een kleine ploeg met een hechte band met elkaar en met de dieren.”

Aangeboden door onze partners