Extra kasseistrook in finale Dwars door Vlaanderen

© Photo News

Herinnert u zich nog de late uitval van Greg Van Avermaet op Nokereberg in Dwars door Vlaanderen? Op 200 meter van de finish strandde de Nieuwsblad-Flandrien van het Jaar, het jagende peloton had hem bij de lurven. Volgend jaar zou dat wel eens anders kunnen zijn. De organisatie van Dwars door Vlaanderen wil in de laatste acht kilometer de aanvallers meer kans op slagen bieden met een extra kasseistrook.

jcs

Zo wordt er in 2017 op de top van Nokereberg rechtdoor gereden richting de Holstraat. Via smalle golvende wegen rijdt het peloton naar het kasteel van Herlegem waar een extra kasseistrook van 800 meter ligt. De renners nemen dan een bocht van negentig graden en rijden in Kruishoutem over de brug die over de E17 loopt. Kortom terwijl vorige jaren Nokereberg de laatste hindernis was vooraleer op brede wegen naar de finish werd gereden, is er nu tussen kilometer acht en vijf nog een geaccidenteerd parcours te vinden. De laatste vijf kilometer zijn wel nog op brede wegen. Aan de rest van het parcours is niets noemenswaardig veranderd.

Vanaf volgend jaar behoort Dwars door Vlaanderen tot het WorldTour-circuit. Hoewel er geen startplicht is voor WorldTour-ploegen in de nieuwe koersen die tot de WorldTour behoren zijn er op vandaag al vijftien teams die hebben toegezegd. Nooit eerder was dat het geval.

Aangeboden door onze partners