Sepp Blatter vangt bot bij TAS en blijft geschorst

© AFP

Sepp Blatter (80) blijft zes jaar geschorst. De voormalige voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA) was naar het Internationaal Sporttribunaal TAS gestapt tegen de sanctie die de FIFA hem had opgelegd. Maandag deed het TAS uitspraak in de zaak van de Zwitser.

(belga)

In december 2015 werd Blatter door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond geschorst voor acht jaar. Reden was een schimmige betaling van 1,8 miljoen euro voor advieswerk aan voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini, die even lang geschorst werd. Het overmaken van het bedrag vond plaats in 2011. De Beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsingen van Blatter en Platini terug tot zes jaar. Die van Platini werd vervolgens in mei door het TAS gereduceerd tot vier jaar.

Geen strafvermindering, wel boete

Eind augustus mocht Blatter zich in Lausanne verdedigen, zonder enig succes zo blijkt nu. De Zwitser, die van 1999 tot 2015 aan het hoofd stond van de FIFA, kreeg geen strafvermindering. Hij moet ook een boete betalen van 50.000 Zwitserse frank (ongeveer 46.000 euro). Zijn schorsing is ingegaan op 8 oktober 2015. Tijdens de schorsing mag Blatter geen enkele functie in het voetbal uitoefenen.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten