Bekend volk op opening van juwelenwinkel Katrien De Bisschop

  • Katrien De Bisschop (midden) met haar bekende fans Charlotte De Witte (links) en Sofie Engelen.
Asse - De inwoners van Asse kennen haar vooral van achter de toog in café Murphy’s aan het gemeentehuis, maar Katrien De Bisschop timmert hard aan de weg om wat meer naam te maken als ontwerpster van juwelen. Dat lukt heel aardig, met intussen enkele bekende fans en nu zelfs een pop-upwinkel in de Forum Galerij in Asse. Die werd maandagavond onder grote belangstelling geopend.

Er is niet naast te kijken in de galerij tussen de Hopmarkt en het gemeentehuis: de pop-upstore met in het groot de letters Katrien De Bisschop. Een eigen winkeltje is een nieuwe grote stap voor de juwelenontwerpster, die tussen het tappen in café Murphy’s door een verdieping hoger aan haar passie werkt.

“Ik doe het al sinds 2010”, vertelt De Bisschop op een druk bijgewoonde openingsreceptie. Er is veel interesse voor haar juwelen en dat stemt haar duidelijk tevreden. “De droom is natuurlijk om daarvan te kunnen leven, om er mijn hoofdberoep van te maken. Maar zo ver is het nog niet. Stap per stap.”

Enkele tientallen mensen bezocht de pop-upstore maandagavond. Er was ook bekend volk van de partij. Zo kwam de Gentse dj Charlotte De Witte - in een vorig leven bekend als Raving George - een blik werpen op de collectie. Ook Studio Brussel-gezicht Sofie Engelen, die al meermaals model stond voor de juwelen van De Bisschop, liet zich zien in de galerij.

Wie er maandag niet bij kon zijn op de opening, heeft in december en januari nog meerdere kansen. De winkel gaat op woensdag 7 december - van 14.30 tot 18 uur - officieel open. Vanaf dan zal hij elke woensdag en zaterdag op die uren open zijn.

De collectie van Katrien De Bisschop vind je hier.

Door Guy Stevens