Claim van Perrigo tegen Coucke en co is een feit

© Photo News

De Amerikaanse farmareus Perrigo, de overnemer van Omega Pharma, heeft zijn claim tegen verkopers Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland ingediend bij Cepani, het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie. Dat schrijft De Tijd.

Perrigo meent dat de twee verkopers de omzet van Omega Pharma hebben opgesmukt door opgeslagen producten als omzet te boeken. Coucke ontkent elke vorm van gesjoemel. Waterland liet al weten dat het gerust is in een goede afloop.

Coucke en Waterland moesten in het kader van de verkoop van Omega Pharma 248 miljoen euro opzijzetten om eventuele claims op te vangen. Als er problemen rijzen, kan de koper aanspraak maken op (een deel van) dat bedrag. De claim is de formele start van een procedure die jaren kan duren.

De verkoop van Omega Pharma door Waterland en oprichter Marc Coucke aan Perrigo is nog geen sprookje gebleken. Perrigo voelt zich misleid omdat het al honderden miljoenen euro’s diende af te boeken op de waarde van Omega Pharma. Eerder deze maand raakte al bekend dat er een herstructurering komt van de divisie waarin het vroegere bedrijf van Coucke is ondergebracht. De intentie tot herstructurering kan 45 tot 80 banen kosten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten