De Bruyne: “Tijdens het EK stond het land niet volledig achter ons”

Foto: BELGA

Kevin De Bruyne voelde zich met de Rode Duivels op het EK in Frankrijk niet gesteund door gans België. “Ik zou denken dat je je als land opstelt, dat iedereen er gaat achter staan. Maar ik had misschien wel wat het omgekeerde gevoel”, vertelde de Rode Duivel openhartig aan Sport/Voetbalmagazine.

Op het WK in Brazilië en tijdens de EK-kwalificatiecampagne was er een ware hype rond de Rode Duivels. De verwachtingen op het EK in Frankrijk waren dan ook hooggespannen maar die verwachtingen werden niet ingelost met de uitschakeling tegen Wales in de kwartfinales. Kevin De Bruyne voelde zich in Frankrijk echter niet gesteund door gans België.

“Er was iets dat ontbrak. Overal. In de ploeg, ook in het land”, aldus De Bruyne in een voorsmaakje van zijn interview aan Sport/Voetbalmagazine. “Vanaf het begin, de eerste voorbereidingswedstrijd. Dat gevoel had ik. Iedereen zei: het gaat niet lukken, dat werkt niet.”

“Ik vond: waarom zo negatief?! Ik snapte het niet. Dat het soms minder was in de voorbereidingsmatchen, oké, oefenwedstrijden kunnen zo weleens zijn, dat weet iedereen. Ik zou denken dat je je als land opstelt, dat iedereen er gaat achter staan. Maar ik had misschien wel wat het omgekeerde gevoel.”

De Bruyne zou graag weten wat het juist was: “Zodat we het de volgende keer wél goed doen. In een seizoen heb je dat soms ook, een flow. Tijdens de kwalificatiecampagne hadden we dat, zeker in de aanloop naar Brazilië. Deze zomer niet. Wales en Portugal hadden dat wel, die zaten er volledig in, en wanneer dat gebeurt, geraak je er ook weer zeer moeilijk uit. Een toernooi is kort. Je moet dat beetje magie op dat moment hebben.”

De Bruyne: “Tijdens het EK stond het land niet volledig achter ons”
Foto: Photo News

“Opnieuw verhuizen zit er niet meteen in”

In datzelfde interview praat een openhartige De Bruyne ook over zijn leven in Engeland bij Manchester City.

“Ik voel me hier echt goed”, zegt hij. “We zijn blij met hoe we leven, we zijn ons aan het settelen, ja. De voorbije jaren zijn hectisch geweest, het was de bedoeling om nu aan een lang project te beginnen. Opnieuw verhuizen zit er in de nabije toekomst niet in. (lacht) Niet zozeer omdat ik 25 ben, maar gewoon omdat alles hier top is.”

De Bruyne: “Tijdens het EK stond het land niet volledig achter ons”
Foto: AFP

Lees het volledige interview met Kevin De Bruyne in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 december.

Door vml