Sergeant: “Val van Stig Broeckx was absolute dieptepunt”

© BELGA

Het Belgische WorldTour-team Lotto Soudal heeft dinsdagavond in het Brusselse Paleis 12 zijn team voor 2017 voorgesteld. Behalve het mannenteam werden ook de vrouwen- en beloftenequipe aan de pers getoond. “Vorig seizoen was met momenten schitterend, maar op andere momenten hebben we diepe dalen gekend. Dat willen we vermijden in 2017”, liet sportief manager Marc Sergeant optekenen.

“In 2016 hebben we fantastische koersen gereden”, opende Marc Sergeant. “Met vier ritzeges in de Giro, waarvan drie op een rij, en twee prachtige overwinningen in de Tour was het jaar geslaagd, maar de dalen waren soms ook heel diep. We hebben lange periodes zonder zege gehad. Dat moeten we voorkomen. Een nieuw jaar zoals 2015, met 40 overwinningen, zou fantastisch zijn.”

Bij het mannenteam vielen er weinig wijzigingen ten opzichte van 2016 te noteren. Neoprofs Rémy Mertz, Enzo Wouters en de Brit James Callum Shaw en verder Nikolas Maes (Etixx - Quick-Step) en de Nederlander Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) kwamen de rangen versterken. De Nieuw-Zeelander Greg Henderson (United Healthcare), de Nederlander Pim Ligthart (Roompot-Oranje Peloton), de gestopte Gert Dockx en de onfortuinlijke Stig Broeckx zullen in 2017 niet de kleuren van Lotto Soudal verdedigen.

Broeckx

“Veel jongens hadden nog een contract en dus zijn er weinig nieuwkomers”, aldus Sergeant. “Nikolas Maes brengt wat ervaring mee, vooral in de voorjaarsklassiekers. Moreno Hofland wil dan weer weerwraak nemen na een tegenvallend seizoen en is bovendien nog jong. Ik wil natuurlijk ook nog even terugkomen op Stig Broeckx. De val van Stig was natuurlijk het absolute dieptepunt. Hij blijft deel van onze familie, voor altijd. Hopelijk is het mogelijk om snel met hem te converseren.”

Bij zowel het Ladies team (vijf wijzigingen) als het U23 team (acht nieuwkomers) vielen er meer nieuwe gezichten te bekennen. Lotte Kopecky bleef wel aan boord. “Vorig jaar was mijn eerste jaar bij Lotto Soudal en ik heb het gevoel dat ik sindsdien wel een grote stap vooruit heb gezet”, aldus Kopecky. “De combinatie weg-piste ga ik ook in 2017 blijven aanhouden. De Ronde van Vlaanderen en het WK op de piste, beide in april, worden mijn eerste twee doelen.”

Aangeboden door onze partners