Tientallen bussen om laatste rebellen uit Aleppo te halen

© REUTERS

De evacuatie van de laatste rebellen en burgers die het rebellendeel van de Syrische stad Aleppo willen verlaten, wordt ook donderdag voortgezet met tientallen bussen. Dat kondigde het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) aan.

De woordvoerder van ICRC in Syrië, Ingy Sedky, drukte de hoop uit dat de evacuatie donderdag is afgelopen, een week na het begin van de operatie. “De operatie zal de hele dag voortduren en als alles goed gaat, zal de evacuatie deze avond beëindigd zijn”, klonk het. Het gaat om tientallen bussen en privévoertuigen.

Sinds het begin van de evacuatie op 15 december zijn ongeveer 30.000 mensen geëvacueerd, aldus het ICRC. Alle gewonden en ernstig zieken zouden intussen al de stad uit zijn.

Het regime van Bashar al-Assad wacht het einde van de evacuatie af om de totale verovering van Aleppo uit te roepen. Dat is de grootste overwinning van het regime sinds het begin van de oorlog in 2011, waarbij meer dan 310.000 doden vielen. Zowat de helft van de bevolking sloeg op de vlucht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten