Deze zeven jongens staken op kerstnacht een dakloze in brand

© Politie Berlijn

Zeven jongens staken in de nacht van 24 op 25 december een slapende dakloze man van 37 in brand in het metrostation Schönleinstraße in Berlijn. Via beelden van de bewakingscamera’s in het metrostation wil de politie de zeven potentiële daders nu identificeren.

evg

De 37-jarige dakloze man werd brutaal in brand gestoken terwijl hij lag te slapen in het metrostation. Dankzij de tussenkomst van voorbijgangers en een metrobestuurder kon erger voorkomen worden. “De daden van de jongeren worden beschouwd als poging tot moord”, laat de woordvoerder van de Berlijnse politie weten.

Jongeren steken dakloze man op kerstnacht in brand

Er heerste eerst onduidelijkheid of de bewakingsbeelden wel zomaar verspreid mochten worden. Het gerecht beslist namelijk of dergelijke foto’s enkel gebruikt mogen worden voor het onderzoek of ook publiekelijk gedeeld mogen worden. Dit in verband met het recht op privacy. Het kan vier tot vijf weken duren voor dergelijke beelden vrijgegeven mogen worden. In dit geval kon het echter al na 36 uur.

De beelden van de zeven mogelijke verdachten zijn nu beschikbaar in hogere resolutie (zie hieronder). De Berlijnse politie vraagt om hulp bij het identificeren van de verdachten.

© politie Berlijn

© Politie Berlijn

© Politie Berlijn

© Politie Berlijn

© Politie Berlijn

© Politie Berlijn

© Politie Berlijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten