“Identiteit dader aanslag nachtclub Istanbul is bekend”

© REUTERS

© REUTERS

1 / 2

De identiteit van de schutter die afgelopen weekend 39 mensen doodschoot in een nachtclub in Istanbul is bekend. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken woensdagochtend gezegd.

lbo

Minister Mevlut Cavusoglu zei dat tijdens een tv-interview met Anadolu. Om wie het juist gaat, werd (nog) niet gecommuniceerd. De minister gaf geen verdere details.

43 arrestaties

De Turkse politie heeft intussen wel al 43 mensen gearresteerd. Ook de echtgenote van de vermoedelijke dader werd opgepakt.

De voorbije dagen circuleerden er al meerdere foto’s van mogelijke daders. Of het om een van die mensen gaat, is niet duidelijk.

Dinsdag nog ging het paspoort van een Kirgiziër de wereld rond. Volgens Koerdische en Turkse media was hij de dader. Maar dat bleek niet te kloppen. De man gaf aan een nieuwsagentschap uit Kirgizië een interview waarin hij zijn onschuld uitschreeuwde.

ISIS

Eerder was er ook al sprake van dat de vermoedelijke schutter banden heeft met terreurgroep ISIS. Hij zou een aantal maanden in Syrië gevochten hebben. Daardoor zou hij een goede kennis hebben verworven van vuurwapens, zo meldden Turkse media. De aanslag werd ook opgeëist door ISIS.

39 doden

Een schutter schoot in de nacht van zaterdag op zondag 39 mensen dood in een nachtclub Reina in Istanbul. Tientallen anderen raakten gewond. De schutter zou op de hoofden van de slachtoffers gemikt hebben om zo snel mogelijk zo veel mogelijk dodelijke slachtoffers te maken. Ze waren er aan het feesten voor het nieuwe jaar. De dader kon na de schietpartij wegvluchten.

© EPA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten