Protest tegen congres van extreemrechtse fractie in Koblenz

Bron © BELGA

In de Duitse stad Koblenz is zaterdag een congres van start gegaan van de ENV (Europa van Naties en Vrijheid), de eurosceptische en extreemrechtse fractie in het Europees Parlement. Nog voor het begin van het congres, dat wordt bijgewoond door verschillende Europese kopstukken van extreemrechts, vond een korte protestactie plaats.

Een veertigtal demonstranten had een korte zitactie gehouden. Ze blokkeerden op die manier verschillende toegangswegen tot het congrescentrum, zo meldt de politie. Het protest had evenwel geen grote gevolgen voor het verloop van het congres.

Daarnaast staat er in het centrum van de stad nog een grote manifestatie gepland. Onder meer de leiders van het sociaaldemocratische SPD, Sigmar Gabriel, en van Die Grünen, Simone Peter, zullen daaraan deelnemen.

ENV wil zaterdag in Koblenz het startschot geven voor de ‘Europese verkiezingscampagne’. In Duitsland, Frankrijk en Nederland vinden dit jaar parlementsverkiezingen plaats. De hoofdrolspelers op de bijeenkomst worden Frauke Petry, voorzitster van het Duitse AfD, en Marine Le Pen van het Franse FN. Daarnaast zakken onder meer ook Geert Wilders van de Nederlandse PVV en Matteo Salvini van het Italiaanse Lega Nord naar Koblenz af. Ook Gerolf Annemans van Vlaams Belang zal aanwezig zijn.

Door
AANGERADEN