Van Gils & Gasten maakt Aretha Franklin plots weer hot

Foto: AP

Wie vandaag de iTunes bezoekt op smartphone of tablet, ziet daar bij de trending zoekopdrachten plots de naam Aretha Franklin opduiken. Opvallend gezien de 74-jarige Amerikaanse zangeres al enige tijd gestopt is met zingen en optreden. Maar toch lijkt er een goede reden voor.

Woensdagavond waren onder meer minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Saartje Vandendriessche te gast bij Van Gils & Gasten. De talkshow van Lieven Van Gils op Eén had ook de Leuvense zanger Niels Delvaux op bezoek, artiestennaam Delvis.

Van Gils & Gasten maakt Aretha Franklin plots weer hot
Delvis (rechts) naast Kris Peeters. Foto: VRT

Nadat hij er een aanstekelijke versie van zijn hit Come My Way had gebracht, begon hij over zijn favoriete liedje om wakker op te worden. Nu ja: eerst was het aan Kris Peeters en die zei dat hij wakker werd met de lichtjes irritante klassieke pieptoon van een wekker. Delvis had zo zijn eigen suggestie: Say a Little Prayer van Aretha Franklin. Blijkbaar zijn heel wat Vlamingen er donderdag dan ook naar op zoek, want Franklin is plots een van de trending zoekopdrachten in de iTunes Store van Apple.

Bekijk het fragment hier vanaf minuut 18.25.

Door Guy Stevens
Meest recent