Kinderen Didier Bellens slepen Proximus voor de rechter en eisen 11 miljoen euro

© BELGA

Een jaar na het overlijden van Belgacom-topman Didier Bellens eisen zijn erfgenamen nu 11 miljoen euro van het bedrijf. Zij menen dat ze recht hebben op de ontslagpremie die hun vader nooit kreeg. Proximus is niet bereid te betalen omdat Bellens aan de slag was als zelfstandige, enkel werknemers hebben recht op zo’n vergoeding, aldus De Standaard.

adm

De kinderen van wijlen Belgacom-topman Didier Bellens stelden gisteren in de Brusselse arbeidsrechtbank dat hun vader ten onrechte ontslagen werd en dat hij wel degelijk recht had op een ontslagpremie van 11 miljoen euro. De advocaten van Proximus betwisten dat en stellen dat Bellens aan de slag was als zelfstandige, enkel werknemers krijgen een ontslagpremie. Vooraleer iemand als werknemer door kan gaan moet er sprake zijn van een hiërarchische band.

De advocaten van de nabestaanden van Bellens probeerden die band aan te tonen aan de hand van mailverkeer tussen Bellens en de wijlen voorzitter van de raad van bestuur, Theo Dilissen. In die mails tikt Dilissen Bellens op de vingers. Zo was hij niet opgezet met de omstreden herbenoeming van zijn assistente Concetta Fagard.

Geen werknemer

Volgens Proximus was er geen sprake van zulke band en deed Bellens gewoon zijn zin. Als voorbeeld haalden ze aan: diezelfde benoeming van Concetta Fagard, de omstreden verkoop van vastgoed aan de groep Immobel en de publieke uithalen van Bellens aan het adres van Elio Di Rupo en de Brusselse regering. Ze gaan nog een stap verder en stelden dat Bellens zijn eigen zin deed en noemden de overleden topman een op geld beluste man die altijd maar meer wilde.

De familie eist bovendien niet enkel de ontslagpremie maar ook vergoedingen voor de twee bedrijfswagens die Bellens mocht gebruiken. Zo had hij een Audi voor privégebruik en een BMW met chauffeur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten