Telenet doet miljoenen deal en verkoopt Ortel Mobile aan Lycamobile

Bron © Telenet, BELGA, Telecompaper

Telenet heeft besloten om Ortel Mobile, een aanbieder van prepaid kaarten, te verkopen aan telecomoperator Lycamobile. Die zullen op hun beurt nu gebruikmaken van het netwerk van Telenet. Dat melden ze in een persbericht.

Telenet kreeg Ortel Mobile in handen toen ze BASE overnamen van KPN vorig jaar. In 2015 was Ortel goed voor een omzet van 28 miljoen euro. Telenet verkoopt het bedrijf nu omdat het niet langer zelf wil investeren in hun nichemarkt.

Vanuit het perspectief van Lycamobile is het een gunstige overname, want zowel Lycamobile als Ortel Mobile mikken allebei op dezelfde markt. Beide bedrijven willen telecomdiensten aanbieden aan de allochtone gemeenschap. Met gebundelde krachten hebben ze een miljoen klanten in ons land.

Lycamobile is ’s werelds grootste internationale Mobile Virtual Netwerk Operator, of MVNO. MVNO’s zijn kleinere telecomoperatoren die voor hun diensten gebruikmaken van het mobiele netwerk van een grote speler. Sinds 2007 zat Lycamobile bij operator Orange, nu gaan ze dus naar Telenet.

De concrete financiële details van de overname werden niet vrijgegeven.

(mrra)

AANGERADEN