Deze interieurfoutjes doen je huis kleiner lijken

Van te veel meubels tot een overvloed aan decoratie: het doet je huis kleiner lijken dan het werkelijk is. Het Berlijnse bedrijf Wimdu verhuurt appartementen in de stad en waarschuwt toekomstige bewoners voor foutjes tijdens het inrichten. Maak je ze niet, dan oogt je woonst op slag een pak groter. Deze foto's tonen het goede voorbeeld.

vwh

Alles op elkaar afstemmen

Te veel matchen leidt ertoe dat alles één geheel lijkt. Leg in een rode zetel bijvoorbeeld niet allemaal rode kussentjes, maar mix. Ben je een grote van alles op elkaar afstemmen, beperk je dan tot de muren of de meubels maar niet alles.

© interest / Bloglovin’P

Donker behangpapier

Donkere kleuren absorberen licht en maken de ruimte optisch compacter. Als je toch een donker accent wil in je interieur, hou het dan op één muur. De rest houd je beter licht, wat visueel meer ruimte creëert.

© Pinterest / Loombrand

Verkeerd geplaatst meubilair

Een kleine woonst optimaal benutten en al je meubels zo veel mogelijk tegen de muur plaatsen? Fout, want zo krijg je een lege plek in het midden die de ruimte optisch kleiner maakt. Durf meubels in het midden plaatsen en groepeer. Zet ze niet tegen de muren, zo lijken die verder te staan en krijgt je interieur een meer open karakter.

© Onekindesign.com

Te veel decoratie

Of je nu graag decoratie verzamelt of niet: kies welke objecten je tentoonstelt. Te veel items wekken algauw een slordige indruk. Ga voor deco-artikelen die bij het seizoen passen en groepeer eventueel op een tafeltje, rekje, enzovoort.

© Pinterest / Ivoire

Te korte gordijnen

Als gordijnen een stuk boven de grond zwieren, lijkt het plafond lager. Ga voor exemplaren die de vloer raken om het omgekeerde effect te verkrijgen. Het plafond en je ramen zullen hoger lijken. Geen fan van gordijnen? Hang ze zo dicht mogelijk bij het plafond en snijd ze af ter hoogte van de vensterbank. Dit geeft de ruimte ook meer hoogte.

© Pinterest / sfgirlbybay

Te veel meubelen

Het is logisch: te veel meubels in een kleine ruimte staan in de weg. Verplaats stukken naar een andere ruimte. Een stoel met armleuning, bijvoorbeeld, is heel praktisch in de slaapkamer. Mijd ook meubels net voor het venster: een ruimte via het raam verbinden met buiten geeft meer volume aan je interieur.

© Pinterest / Nyde

Slechte verlichting

Eén enkele lichtbron doet een kamer kleiner ogen. Ga liever voor drie lampjes op verschillende plaatsen. Extra licht zal de donkere muren helderder en dus optisch groter maken. Geen plaats voor meer lampen, ga voor een spiegel. Die zal natuurlijk daglicht reflecteren.

© Pinterest / Listotic

Aangeboden door onze partners