Scholen voelen stijgende vraag naar vakklassen in andere taal

Het Engels taalgebruik van de leerlingen uit de CLIL-klassen gaat er met rasse schreden op vooruit. Foto: pvw

Vilvoorde / Zaventem -

Het CLIL-traject, een lessysteem waarbij leerlingen een vak kunnen volgen in een andere taal, werd door zopas door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de hemel in geprezen. Ook in school Zavo en Het College is men gewonnen voor het traject.

Momenteel bieden 61 scholen in Vlaanderen en Brussel een ‘CLIL-traject’ aan. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning. Eenvoudig uitgelegd: in plaats van in het Nederlands worden vakken in het Frans, het Engels of het Duits onderwezen. De uren geschiedenis, aardrijkskunde of wiskunde komen het meest in aanmerking.

School Zavo integreerde het taalproject vorig schooljaar als optie binnen de wetenschappelijke opleidingen in de derde graad. “Zowat de helft van de leerlingen koos ervoor om de lessen Biologie en Chemie in het Engels te volgen”, zegt directrice Inge De Petter.

Ook Het College in Vilvoorde biedt sinds dit jaar CLIL-klassen aan. “Een groot succes”, zegt directrice Vera Maes. “125 van de 150 eerstejaars volgen bij ons de lessen Aardrijkskunde in het Engels.”

Door Dieter De Beus
  • VOOR ABONNEES