Hollande veroordeelt rellen in Parijse voorstad nadat agenten zwarte man verkrachtten met wapenstok

© REUTERS

De Franse president François Hollande heeft de rellen in een aantal voorsteden van Parijs veroordeeld. “In Frankrijk geldt het principe van de vrijheid van demonstratie, maar er is geen vrijbrief om zaken te vernietigen”, verklaarde het staatshoofd dinsdag in Aubervilliers, bij Parijs.

adm

In de Parijse banlieues Aulnay-sous-Bois, Bobigny, Argenteuil is het sinds vorige week erg onrustig, nadat een 22-jarige man tijdens zijn arrestatie in Aulnay-sous-Bois verkracht werd door een politieagent met een wapenstok. De betrokken agent werd door de onderzoeksrechter aangeklaagd wegens verkrachting, drie van zijn collega’s wegens het gebruik van geweld. De agenten werden ook allemaal geschorst.

Zaterdag verzamelden in Bobigny zowat 2.000 betogers. Enkele honderden relschoppers maakten het te bont, en vielen onder meer agenten aan, en staken vuilnisbakken in brand. Daarnaast werden ook enkele gebouwen beschadigd en werden vier wagens in brand gestoken. Volgens de Franse media werden bij de rellen intussen al 25 jongeren opgepakt.

LEES OOK

Nu in het nieuws