Vogue maakt pijnlijke uitschuiver in diversiteitsnummer

Foto: *

Hoewel de Amerikaanse Vogue het nieuwe nummer wou opdragen aan 'diversiteit' en de 'moderne, Amerikaanse vrouw' is er binnenin het magazine een en ander fout gelopen. Zo wordt het bekende, blanke model Karlie Kloss ingeschakeld om als een Japanse geisha te poseren. "Waren er dan geen Aziatische modellen beschikbaar?", klinkt het onder andere in de kritieken.

Vogue is mee op de steeds sneller vooruit denderende trein van diversiteit gesprongen en wou dat kracht bijzetten door er het nieuwe nummer aan op te dragen. Op de cover prijken plus-sizemodel Ashley Graham, Liu Wen, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Imaan Hammam, Adwoa Aboah en Vittoria Ceretti. Alleen lijken ze binnenin het magazine eventjes te zijn vergeten wat diversiteit juist inhoudt.

In de plaats duikt er een fotoshoot op onder de titel 'Spirited Away' waarbij Karlie Kloss poseert als een Japanse geisha in het Ise-Shima National Park. De vraag duikt dan ook op of ze niet gewoon een Aziatisch model hadden kunnen gebruiken in plaats van Kloss wit te schminken, een kimono te laten aantrekken en ze een zwarte pruik op te zetten.

De commentaren op Twitter logen er dan ook niet om, en velen vinden het ronduit racistisch en eisen excuses van Vogue en Kloss. Voorlopig zonder resultaat. 

 

 

 

Door flb