DE OFFERTE. Wat kost een kunststof lichtkoepel?

Foto: Skylux

Een kunststof lichtkoepel overspoelt op een budgetvriendelijke manier een ingesloten ruimte met licht. Wij vroegen de prijskaartjes (inclusief btw) aan Jan Desmet van Skylux.

Waarom zou je kiezen voor een kunststof lichtkoepel? Hij brengt veel licht in huis, heeft een laag prijskaartje, bestaat uit inbraakwerend materiaal en is weerbestendig en slagvast. Je kan kiezen uit acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Het grote verschil zit in de slagvastheid: die van acrylaat is tot wel tien keer hoger dan die van glas in dezelfde dikte. Bij polycarbonaat is dat 250 keer hoger, waardoor het praktisch onbreekbaar is.

Een heldere lichtkoepel is transparant. Een opalen bestaat uit wit melkglas, laat iets minder licht door en sluit inkijk van de buren uit. Er is geen prijsverschil tussen helder of opaal.

Prijs

Een lichtkoepel in polycarbonaat is duurder dan een in acrylaat. Naargelang het aantal wanden van de koepel, stijgt de prijs.

Een enkelvoudige lichtkoepel in acrylaat kost gemiddeld 200 euro per m², een tweewandige 300 euro, een driewandige 440 euro en een vierwandige 650 euro.

Voor een lichtkoepel in polycarbonaat is dat voor een enkelvoudige gemiddeld 320 euro, voor een tweewandige 520 euro, een driewandige 560 euro en een vierwandige 790 euro per m².

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over lichtkoepels. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.