Belgische superwinnaar van EuroMillions-jackpot is bekend: dit weten we over hem

Foto: *

Aarschot -

De man die afgelopen dinsdag ruim 23,5 miljoen euro won met de Valentijnsjackpot van EuroMillions, heeft zich gemeld. Het winnende ticket werd gekocht in een krantenwinkel in Aarschot, zo meldt de Nationale Loterij.

Nog geen vier maanden nadat een straatveger uit Schaarbeek ruim 168 miljoen euro won met EuroMillions ging eerder deze week opnieuw een landgenoot met de jackpot van het Europese loterijspel lopen. De man die het winnende ticketje kocht, moet de jackpot wel delen met een Brit, maar wint toch nog exact 23.570.709 euro.

Intussen raken er wat meer details over de winnaar bekend. Het is een getrouwde 55+’er uit de provincie Vlaams-Brabant. Hij werkt als zelfstandige en speelt al jaren op Euro Millions. Hij heeft geen vaste cijfercombinatie, hij kiest steevast voor een ‘quickpick’.

Belgische superwinnaar van EuroMillions-jackpot is bekend: dit weten we over hem
V.l.n.r. Woordvoerster van Nationale Loterij: Kiki Vervloessem, Peter Heeren, uitbater krantenwinkel, Rudy Haesaerts, commercieel vertegenwoordiger nationale loterij vlaams-brabant. De winnaar wenste anoniem te blijven.

Een reis, een auto en een goed doel

De man schrok van het enorme bedrag, maar hij heeft al plannen voor al dat geld. Zo wil hij zijn huis renoveren, een nieuwe auto kopen en zijn grote droom verwezenlijken: een reis naar de Verenigde Staten maken. Ook wil hij een groot deel wegschenken aan een goed doel. Welk goed doel wou hij niet zeggen.

Steak met frietjes

Voor de rest is zijn grootste hobby naar eigen zeggen: zijn vrouw goed soigneren. Zijn lievelingseten is steak met frieten en hij kijkt hij bijzonder graag naar documentaires, vandaar zijn droom om naar de VS te reizen, hij heeft er al veel documentaires over bekeken.

Mogelijk maakt hij een stop in Hollywood want zijn favoriete actrice is Catherine Zeta-Jones. Zijn favoriete acteur is Koen De Bouw, iets dichter bij huis toch.

Om winnaars te behoeden van ‘gekke dingen’ is er vanuit de Nationale Loterij een vorm van nazorg. Dat team bestaat uit een aantal ervaren mensen van de Loterij zelf. Zij zullen de man begeleiden. De winnaar wenste (zoals gebruikelijk) anoniem te blijven.

Dit was de winnende cijfercombinatie:

Belgische superwinnaar van EuroMillions-jackpot is bekend: dit weten we over hem
Foto: *

Het winnende lot werd gekocht in een krantenwinkel op het Stationsplein in Aarschot. Dit doet vermoeden dat de winnaar uit de buurt is of daar alleszins de trein neemt.

De uitbater van de krantenwinkel, Peter Heeren, is bijzonder tevreden maar blijft nuchter. “Het zal wel goede reclame voor onze winkel zijn”, klinkt het.

Belgische superwinnaar van EuroMillions-jackpot is bekend: dit weten we over hem
Foto: facebook

EuroMillions bestaat sinds 2004 en is een samenwerking van negen Europese loterijen, die zo hogere winstbedragen willen uitkeren dan mogelijk is via de ­nationale trekkingen. De straatveger is de grootste winnaar uit ons land, enkele jaren eerder won iemand uit Tienen ook al eens 100 miljoen euro. Het hoogste bedrag ooit gewonnen met EuroMillions 190 miljoen euro: die enorme som ging naar een Brit.

LEES OOK. Al winnen er tien Belgen op rij, kans op winst blijft even groot

Door mtm, dvg, adm