Dronken bestuurder doet dutje in het midden van de weg

Foto: blg

Deerlijk -

Twaalf brandweermannen, twee agenten, een MUG en een ambulance hebben donderdagnacht in Deerlijk een man moeten wakker maken. De man was in slaap gevallen toen hij aan de verkeerslichten op het kruispunt van de N36 en de Stationsstraat in Deerlijk stond te wachten.

De man bleef maar stilstaan voor de lichten, ook toen het licht al verschillende keren op groen was gesprongen. Andere bestuurders sloegen alarm waarna de hulpdiensten massaal arriveerden. De ambulance en MUG waren mee ter plaatse gekomen omdat het oorspronkelijk onduidelijk was of de man in slaap was gevallen of iets had gekregen.

Wagen opengebroken

Omdat de man niet wakker te krijgen was en de wagen vergrendeld was, moest de brandweer de deur van de wagen openbreken. Ook toen hadden de aanwezige hulpverleners heel wat moeite om de man te wekken. Toen dat wel lukte, is de wagen snel naar de pechstrook verplaatst. De 31-jarige bestuurder bleek dronken te zijn. Hij werd naar het politiekantoor overgebracht waar iemand hem ophaalde en veilig thuis bracht.

Door KVO