Van Harry Potter naar de Playboy: actrice gaat naakt en deelt krachtige boodschap

Bron © Instagram

Het is ondertussen al zes jaar geleden dat de laatste Harry Potter prent ‘De Relieken van de Dood (deel 2)’ in de zalen kwam. De acteurs en actrices zwermden uit en gingen allemaal hun eigen weg. Eentje van hen heeft zich nu blootgegeven in de editie van maart en april van Playboy en daar heeft ze een heel goede reden voor.

Herinner je je Patty Park nog (of Pansy Parkinson voor de Engelstalige lezers)? De gemene vriendin van Draco Malfidus die samen met hem Zwadderich onveilig maakte en zich vooral onpopulair maakte toen ze Harry wou uitleveren aan Voldemort? Zij, of toch actrice Scarlett Byrne, staat nu te schitteren op de cover van Playboy.

Van Harry Potter naar de Playboy: actrice gaat naakt en deelt krachtige boodschap

Dat doet ze niet zomaar. Net zoals collega Emma Watson, die Hermelien speelt in de populaire filmserie, zet Scarlett zich in voor vrouwenzaken. In deze editie van playboy heeft ze dan ook een essay over feminisme gepubliceerd. De titel daarvan zal zijn “free te nipple” (bevrijd de tepel) en daarin vertelt ze ook “hoe naakt heel normaal is”.

Byrne is daarmee één van de eerste die terug naakt op de cover van Playboy zal staan. Het magazine had immers vorig jaar besloten om niet lange dames bloot op hun voorpagina te zetten, maar vanaf de editie van maart en april gebeurt dat opnieuw. “Bloot is niets iets om ons voor te schamen, we kregen heel veel commentaar van vrouwen op deze beslissing, dus we brengen het terug naar ons blad”, klonk het.

Scarlett Byrne heeft een speciale band met Playboy, want ze is verloofd met Cooper Hefner, de 25-jarige zoon van Hugh Hefner. Hij heeft nu ook de leiding over het tijdschrift.

Door mrra