Een voorbijganger stopte om haar te helpen, maar 13 jaar later is er nog geen spoor van deze 21-jarige studente

Bron © Newser

Op de plaats waar Maura verdween, hing de familie een blauw lint Foto: ISOPIX

Al 13 jaar lang is de verdwijning van de Amerikaanse Maura Murray een mysterie voor haar familie. Ze weigeren zich echter neer te leggen bij de verdwijning van Maura en willen haar verdwijning elk jaar opnieuw in het nieuws laten komen.

Op 9 februari 2004 stuurde Maura Murray nog een mailtje naar een van haar professoren om te zeggen dat er een sterfgeval was in de familie en dat ze een tijdje niet naar de les zou komen. Vervolgens zou ze zo’n 300 dollar afgehaald hebben en richting de White Mountains gereden zijn. Haar auto slipte echter en kwam vast te zitten in de sneeuw.

Een buschauffeur stopte bij Maura en vroeg haar of ze hulp nodig had, maar hem vertelde ze dat alles in orde was. De chauffeur belde toch de politie, maar toen die enkele minuten later ter plaatse kwam in Haverhill, was er van Maura geen spoor meer.

Een voorbijganger stopte om haar te helpen, maar 13 jaar later is er nog geen spoor van deze 21-jarige studente
Foto: ISOPIX

De politie vond geen enkele voetafdruk en zelfs de honden konden geen bruikbaar geurspoor oppikken. Wat ze wel vonden waren lege flessen wijn, waaruit ze concludeerden dat Maura tijdens het rijden gedronken had.

“Het meest waarschijnlijke scenario is dat ze door iemand opgepikt is”, aldus haar broer Fred. Julie, de zus van Maura, hoopt vooral dat hun vader eindelijk rust kan vinden. “Ik wil antwoorden voor mijn vader. Dertien jaar is lang genoeg, we hebben antwoorden nodig.”

Door nkdr
    VOOR ABONNEES