Matthias Schoenaerts getipt als nieuwe James Bond

Foto: Belga

Het blijft stil rond de nieuwe James Bond-film. Hoofdrolspeler Daniel Craig heeft nog steeds niet beslist of hij een vijfde keer in de huid van de Britse spion wil kruipen, dus is het zo goed als zeker dat de geplande releasedatum – oktober 2017 – niet gehaald wordt. Intussen is de geruchtenmolen over wie Craig zou opvolgen, al even druk aan het draaien.

Zo worden onder meer Tom Hiddleston, Clive Owen, Colin Farrell en Idris Elba genoemd. Op dat lijstje staat ook één vertrouwde naam: Matthias Schoenaerts (39). Verschillende internationale filmwebsites tippen onze eigen Hollywoodacteur als kanshebber en hebben niets dan lof. “Alle klasse en kalmte die een James Bond nodig heeft”, “de Belgische Marlon Brando” en “een geloofwaardig Brits accent” zijn maar enkele van de complimenten aan Schoenaerts’ adres.

Zijn manager Ken Lambrechts wilt de geruchten bevestigen noch ontkennen. “Als het zo zou zijn, ga ik dat niet vroegtijdig verklappen”, zegt hij. “En als het níet zo zou zijn, ook niet. Matthias staat open voor elk aanbod, maar we zijn nog niet gecontacteerd door mensen van de Bond-franchise.”

Door josm, dvg
VOOR ABONNEES