Boonen durft schijfremmen aan 60km/u te stoppen, wij deden de test

Tom Boonen rijdt vandaag als enige renner met schijfremmen bij Quick-Step Floors. “Tornado Tom” is er een echte voorstander van. “Ik blijf erbij: ze zijn niet gevaarlijk. Ik durf een wiel aan 60 kilometer per uur met de hand stoppen. Het is bij de haren getrokken. Schijfremmen lijken op dit moment het grote probleem van de wereld te zijn.”

gvdl, jcs, jpvd, hc,md, gcs

“Ik begrijp de commotie niet: een valpartij van dertig man met gebroken benen, armen en sleutelbenen is geen nieuws. Maar één schaafwonde, zogezegd door een schijfrem, is wereldnieuws...”, aldus Boonen.

Belangrijk nieuws voor Boonen: als hij plat valt met zijn schijfremmen, dan kan de neutrale wagen hem ook helpen want die is voorzien op zowel fietswissels met als zonder schijfremmen.

Behalve Boonen rijdt enkel Veranda’s-Willems Crelan ook met schijfremmen. Onze reporter trok vanmorgen voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad naar het kamp van Veranda’s-Willems Crelan en liet Tim Dejonghe, mecanicien van de ploeg, de test doen. Hij hield zonder problemen een wiel met schijfremmen op volle snelheid tegen.

© jcs

© jcs

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten