Tien grote namen op de modeweek van Milaan

Foto: *

Als je aan Italiaanse mode denkt, zijn Prada, Gucci, Armani, Dolce & Gabbana en Versace nog steeds de grootste namen. Al deze bekende modehuizen mochten de afgelopen week hun trends voor komende herfst en winter voorstellen op de catwalk in Milaan. Een overzicht van waaraan u zich kan verwachten.

Prada

De jaren zestig en zeventig zijn volop aanwezig in het hoofd van ontwerpster Miuccia Prada, die werkte met curduroy, angora en veren.

Versace

Veel 'street credibility' bij Versace, waar de modellen als actieheldinnen met capes, anoraks en grote opschriften de catwalk veroverden.

Gucci

De mix tussen excentrieke oma, vintage nerd en vrolijke hippie doet het al enkele seizoenen goed op de catwalk bij Gucci, waar ontwerper Alessandro Michele meer dan honderd silhouetten op hetzelfde elan de catwalk opstuurde.

Moschino

Ontwerper Jeremy Scott gaat altijd 'over the top' en dat is dit seizoen niet anders: met veel humor pakt hij modellen in in karton, overdrijft hij volop met logo's en accessoires uit de jaren tachtig en gebruikt hij dozen kleenex als haaraccessoire.

MaxMara

Dit modehuis keert terug naar zijn DNA met verschillende versies van het stuk waarin het een lange traditie heeft: de perfect gemaakte jas en dan vooral de variant in camel.

Missoni

Missoni bracht leuke kleurmixen in het typische DNA van het merk: knitwear met print. Al zal vooral de finale, waarin alle modellen roze 'pussy hats' droegen als politiek statement, zijn opgevallen.

Armani

Modehuis Armani toonde klassieke en architecturale vormen op de catwalk. Veel zwart en grijs, zoals gewoonlijk, maar deze show viel op omdat er ook expressieve kleuren gebruikt werden.

Fendi

Ook bij Fendi keert Karl Lagerfeld terug naar de roots: klassieke silhoutten met bonten jassen of afwerkingen, al was er ook af en toe een pikant silhouet met rode laarzen tot boven de knie te spotten. 

Dolce & Gabbana

Een veelbesproken show omdat Dolce & Gabbana geen klassieke modellen gebruikte, wel families en bekende influencers. Dit leidde de aandacht wat af van de kleren die erg 'Dolce' waren: veel print, kant, zwart met goud - heel erg sexy Italiaans, vooral. 

Marni

Bekende vormen, maar dan een beetje anders, in materialen en kleuren waarin je ze niet verwacht. Marni is altijd een buitenbeentje geweest.  

Door tib
Meest recent