L’Oréal lanceert campagne met supersterren, al herken je bijna niemand

© L’Oréal

Cosmeticabedrijf L’Oréal heeft vorige week een foto op de wereld losgelaten met vijftien beroemdheden om hun nieuwe samenwerking met het goede doel The Prince’s Trust, een Britse organisatie die jongeren helpt om een job te vinden, te promoten. Eén belangrijk detail: wie ouder is dan 25 en uren vrije tijd niet op YouTube spendeert, zal misschien enkel actrice Helen Mirren en zangeres Cheryl herkennen.

vwh

Weet de cosmeticagigant dan helemaal niet wie er vandaag wereld beroemd is? Natuurlijk wel, en daarom is deze foto een uitstekende marketingtruc. Wie de 25 voorbij is, zal de meeste mensen op het kiekje niet herkennen en dat is de bedoeling. De ‘onbekenden’ zijn net heel bekend voor de jeugd van tegenwoordig, die L’Oréal met deze campagne wil aanspreken.

De jonge generatie identificeert zich vandaag minder met televisie-, muziek- en sportsterren. Ze brengen meer tijd online door en verschillende bloggers en zogenaamde ‘influencers’ zijn hun grote voorbeelden. Daarom trommelde het beautymerk enkele van hen op om te poseren voor deze bijzondere foto. Een kleine toelichting bij alle dames en heren die meewerkten aan de campagne en een overzicht van wat er al op hun palmares staat.

1. Garry Thompson

Aantal volgers op social media: 30.000

Bekend als: De man die van make-up en tutorials aanbiedt via YouTube.

2. Chez Rust

Aantal volgers op social media: 240.000

Bekend van: Heeft een eigen modeblog opgestart omdat voorbijgangers hem vaak vroeger vanwaar hij zijn kleren haalt.

3. Kaushal

Aantal volgers op social media: 1,6 miljoen

Bekend als: De vrouw die tijdens haar periode op de universiteit begon te bloggen over make-up en is uitgegroeid tot een fenomeen.

4. Louisa Johnson

Aantal volgers op social media: 840.000

Bekend als: De jonge vrouw die X-factor won en heel actief is op de sociale media. Zo experimenteerde al eens met paarse haarverf.

5. Jordan Bone

Aantal volgers op social media: 185.000

Bekend van: Deze dame kwam elf jaar geleden in een auto-ongeluk terecht en is deels verlamd. Ze blogt over beauty en is een rolmodel voor dames die net als zij in een rolstoel zitten.

6. Emilie Canham

Aantal volgers op social media: 600.000

Bekend van: Blogt sinds haar studies over beauty en mode, maar brak pas echt door toen ze haar relatie met vlogger Jake Boys op een moderne manier stopzette door witte prentjes op Instagram te posten.

7. Amena Khan

Aantal volgers op social media: 377.000

Bekend van: Vroeger werd deze mama van twee gepest om haar acne, vandaag is ze beroemd omdat ze toont hoe ze haar hoofddoek op verschillende manieren kan knopen en hoe ze haar make-up erop afstemt.

8. Marcus Butler

Aantal volgers op social media: 5 miljoen

Bekend van: De grappigste van de bende: hij is beroemd dankzij hilarische video’s. Zo zingt hij popnummers net na hij helium inademde.

9. Neelam Gill

Aantal volgers op social media: 88.000

Bekend van: Haar onthullende monologen over depressies, pesten en zelfvertrouwen op YouTube. Deze vrouw werd op haar 15e ontdekt door modelabel Burberry.

10. Aj Odudu

Aantal volgers op social media: 27.000

Bekend van: Haar fitnessvideo’s en pleidooien dat je er wel degelijk goed kunt uitzien in een legging.

11. Victoria Magrath

Aantal volgers op social media: 751.000

Bekend van: Sinds 2012 de vrouw achter de succesvolle modeblog Inthefrow.

12. Katie Piper

Aantal volgers op social media: 432.000

Bekend van: Deze vrouw werd ooit het slachtoffer van een zuuraanval maar is nu een populaire presentatrice in Groot-Brittannië.

13. Jada Sezer

Aantal volgers op social media: 116.000

Bekend van: Dit model met een maatje meer blogt over ‘trots zijn op je rondingen’. Ze stond onder meer model voor Asos en heeft een duidelijk doel voor ogen: ze wil een rolmodel zijn. Op Instagram poseert ze vaak in lingerie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook