DE OFFERTE. Wat kost een serre?

Foto: ACD

Met een serre kan je langer genieten van eigen kweek. Belgische serrefabrikant ACD vertelt ons hoeveel dit kost.

“Een serre bestaat uit een draagstructuur en een materiaal om de serre dicht te maken. Het meest gebruikte materiaal voor het frame is aluminium.” vertellen ze bij ACD. Uit welke materialen kies je voor de overdekking?

Folie in polythyleen

“Een tunnelserre overdekt met folie is het goedkoopst en plaats je makkelijk zelf. Voor een oppervlakte van 4 tot 18 m² zitten de prijzen tussen 180 en 799 euro.”

Polycarbonaat

“Platen van polycarbonaat zijn dubbelwandige kunststofplaten met kanalen en zijn praktisch onbreekbaar. Voor een oppervlakte van 3,8 tot 9,9 m² betaal je tussen 650 en 1.200 euro.”

Tuinbouwglas

“Tuinbouwglas is niet onderhevig aan de weerelementen en is tot 90 % lichtdoorlatend. De glasdikte bepaalt de sterkte ervan. Door het gewicht van glas is de sterkte van het frame heel belangrijk. Voor een oppervlakte tussen 3,8 en 9,9 m² betaal je 590 à 1.000 euro.”

Veiligheidsglas

“Veiligheidsglas is het serremateriaal bij uitstek. Het is vijf tot zeven keer sterker dan tuindersglas, is lichtdoorlatend, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voor een instapmodel met een oppervlakte van 3,56 tot 9,12 m² betaal je gemiddeld 650 à 1100 euro. Voor een kwaliteitsserre is dit 1.100 euro à 1.800 euro.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over serres. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.