CD&V Gent wil Mieke Van Hecke als lijsttrekker

© BELGA

De Gentse afdeling van CD&+V heeft Mieke Van Hecke (70), de gewezen topvrouw van het Katholiek Onderwijs, voorgedragen als lijsttrekker. Als CD&V dinsdagavond een tweederdemeerdheid vindt, zal Van Hecke officieel de kar trekken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

fem, jdb

Sinds het ontslag van CD&V-kamerlid Sarah Claerhout eind oktober, zaten ze in Gent al een tijdje zonder lijsttrekker. De partij had zelfs grote moeite om een goede vervanger te vinden.

Lang klonk in de wandelgangen de naam Mieke Van Hecke. “Ik wil iets doen voor de partij en als ze mijn steun nodig heeft, zien we wel”, zei ze daarover enkele maanden geleden nog.

Nu lijkt de partij dan toch voor de gewezen topvrouw van het Katholiek Onderwijs te kiezen. Donderdagavond zal de Gentse CD&V-afdeling haar kandidatuur officieel voordragen. Als een tweederdemeerderheid haar kandidatuur steunt, zal Van Hecke officieel de kar trekken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Mieke Van Hecke bevestigt dat het partijbureau van de Gentse CD&V haar maandagavond heeft voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de Gentse CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

"Het partijbestuur moet eerst nog stemmen. Als dat bestuur zich achter mij schaart zeg ik ja. Als ik aan iets begin dan spring ik. Zeker ik heb er zin in, al weet ik dat het een grote uitdaging wordt. Ik verneem dat mijn kandidatuur al breaking news is. Dat ik dat nog mag meemaken", zegt Van Hecke.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten