VIDEO. Bestuurder (46) knalt met Porsche op rijdende vrachtwagen en sterft

Bekkevoort / Geel -

Bij een zwaar ongeval op de E314 in Assent bij Bekkevoort kwam een 46-jarige man uit Geel vannacht om het leven. De man reed met zijn Porsche in op een rijdende vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond vier uur ’s nachts. De bestuurder van de Porsche Panamera hybrid reed in op de achterkant van de rijdende vrachtwagen, waar achteraan een heftruck op gemonteerd was. De voertuigen kwamen pas 150 meter verder tot stilstand.

De politie en hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en de brandweer kon de bestuurder van de Porsche bevrijden uit zijn wagen, al kon op dat moment al geen hulp meer baten. De man overleed ter plekke.

Het slachtoffer is Koen Jansen, een bekend horecaondernemer in Geel, waar hij een brasserie uitbaatte en geregeld grootschalige evenementen opzette. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

De Duitse bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd, er vielen geen andere gewonden. Hoe het ongeval kon gebeuren, wordt momenteel nog onderzocht door een verkeersdeskundige van het Leuvense Parket.

Door het ongeval was de rechterrijstrook ook tijdens de spits nog versperd.

Door nkdr, hsb