Zeker 42 doden bij luchtaanval op moskee in Aleppo

© AFP

Minstens 42 mensen zijn donderdagavond gedood bij een luchtaanval op een moskee in de omgeving van de grootstad Aleppo in het westen van Syrië. De meeste slachtoffers zijn burgers, meldt het in Coventry gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) donderdagavond.

Tientallen mensen liepen verwondingen op. Velen van hen liggen nog onder het puin van het verwoeste gebouw. Het ging om een moskee in het dorp al-Jinneh ten westen van Aleppo, waar de gelovigen waren samengekomen voor het avondgebed. Volgens lokale activisten bevonden zich op het ogenblik van het bombardement 300 mensen in de moskee.

Het is onduidelijk wie voor de aanval verantwoordelijk is. In het gebied voeren gevechtsvliegtuigen van de Syrische en Russische luchtmacht regelmatig aanvallen uit. Ze bestrijden daar gewapende tegenstanders van de regering van de Syrische president Bashar al-Assad.

Maar ook de door de VS aangevoerde internationale coalitie valt in Syrië extremistische groepen aan. Daartoe behoort de aan al-Qaida gelinkte militie Tahrir al-Sham (ex al-Nusra Front), die in het noorden van en noordwesten van Syrië stellingen bezet. Sinds begin van het jaar zijn bij luchtaanvallen tientallen kopstukken van de extremistische groepen gedood.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten