Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute opgenomen in De Eregalerij

© Foto Kurt

Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute maken voortaan deel uit van De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Het trio kreeg donderdag die eer van initiatiefnemers Radio 2 en Sabam for Culture in Oostende. Ook vier iconische nummers zijn opgenomen in De Eregalerij.

De beslissing om Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute op te nemen in de symbolische galerij werd in december reeds bekendgemaakt, maar werd nu bekrachtigd met een feestelijk en muzikale avond in het Kursaal van Oostende.

De Eregalerij bouwt een stevige jaarlijkse traditie op. Vorig jaar viel de eer nog te beurt aan Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme, en ook andere grootheden zoals Bobbejaan Schoepen, Will Tura en Jo Leemans maken al deel uit van De Eregalerij.

Er werden ook vier nummers opgenomen en die waren vooraf nog niet bekend. Twee iconische nummers uit mid-jaren zestig zijn opgenomen in De Eregalerij. Het gaat om “Wat een leven” van de betreurde Louis Neefs en “Early Bird” van levende legende André Brasseur. Ook de culthit “Beats of Love” van Nacht und Nebel, zowat de soundtrack van de Belgische jaren tachtig, is opgenomen in de lijst, net als “Hé lekker beest” van Isabelle A.

Aangeboden door onze partners

Lees ook