Geen tweede kindje voor Jeroen Meus: “Ik ben heel droevig geweest”

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: rr

In 2017 wil Jeroen Meus zich ten volle focussen op zijn zoontje Georges. “Ik heb me voorgenomen om alle schoolvakanties vrij te nemen.” Een tweede kindje zal er naar alle waarschijnlijkheid niet komen. “We hebben lang geprobeerd, ook via ivf, maar het lukt niet,” vertelt de kok openhartig aan Het Laatste Nieuws .

Jeroen Meus is all over the place: in het najaar komt er een nieuw boek, hij is regelmatig op tv te zien en dan is er nog zijn hotdogzaak Würst. Toch lukt het hem nog om tijd vrij te maken voor zijn zoon. Dit jaar is de kok zelfs van plan om alle schoolvakanties vrij te nemen.

“Ik heb eindelijk ‘nee’ leren zegen. Als Erik Van Looy wil dat ik meedoe met ‘De Slimste Mens’ zal ik passen. Sorry. Ik vind dat een tof spelletje, maar ik heb al eens deelgenomen en ik weet nog heel goed hoe het me opslorpte vanaf het moment dat ik ‘ja’ had gezegd. Je begint automatisch op dingen te letten en nutteloze weetjes te onthouden, en dat wil ik niet. Wat er nu in mijn hoofd zit, is oké, er mag dit jaar niets meer bijkomen.”

“Een lousy vader”

Meus is allesbehalve een strenge papa voor zijn zoon. “Ik kan me inbeelden dat andere ouders mij als een lousy vader zien. Ik verzet mij niet tegen evoluties. De iPad, bijvoorbeeld. Voor mij is dat de nieuwe versie van het stripalbum. Als wij vroeger wat te lang met ons hoofd in een strip hingen, riepen onze ouders: lees eens een gewoon boek!”

De kok speelt zelfs dikwijls samen spelletjes op de PlayStation met zijn zoon, maar wil wel benadrukken dat Georges zeker niet voortdurend voor een schermpje zit. “Binnenkort gaat hij capoeira volgen en hij is ook heel expressief: zingen, dansen. Zoals het er nu uitziet, lonkt het theater, denk ik. Hij staat graag in de spotlights en heeft nul verlegenheid.”

Geen broertje of zusje

Een broertje of zusje zal er naar alle waarschijnlijkheid niet komen in het gezin Meus. “Het ziet ernaar uit dat het in ons geval bij één kindje zal blijven. We hebben lang geprobeerd om een tweede te krijgen, ook via ivf, maar het lukt niet. Steph en ik gaan naar de 40, we zijn die droom stilaan aan het begraven.”

Iets waarover Meus heel droevig is geweest. “Maar gelukkig ben ik een kok, ik kan incasseren. Voor je relatie is het ook niet evident. We zijn er uiteindelijk tien jaar mee bezig geweest. Maar we zijn als koppel sterker dan ooit tevoren. We moeten onze teleurstelling zo snel mogelijk een plaatsje geven, want het is toch nog iets anders dan een kind verliezen.”

Door evg