Vrouw beschuldigd van Photoshop om vriendin dikker te laten lijken

Bron © Instagram

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Vriendinnen door dik en dun en dat mag je in het geval van Kate Wasley en Georgia Gibbs letterlijk nemen. De ene heeft kledingmaat 34, de andere maatje 46 maar dat staat hun vriendschap op geen enkele manier in de weg. Al denkt niet iedereen daar zo over.

Kate en Georgia delen geregeld foto’s van hun uitstapjes samen op Instagram. De commentaren zijn over het algemeen lovend maar een nare reactie ligt het duo toch zwaar op maag: “Je maakt jezelf slanker met Photoshop en je vriendin dikker. Wat voor een vriendin ben jij eigenlijk?”

De vriendinnen bleven niet bij de pakken zitten en besloten een openhartig bericht te schrijven. “Ik vind het verschrikkelijk dat er mensen zijn die denken dat ik mijn vriendin zoiets zou aandoen”, schrijft Georgia op haar Instagram. “Wij zijn beste vriendinnen dus waarom zou ik in godsnaam zoiets doen? Ik vind het bijzonder verontrustend dat onze foto viraal ging omwille van onze verschillende lichaamsbouw. Dat is schokkend.”

Maar de meisjes willen nu de vele aandacht die ze krijgen, gebruiken voor de goede zaak. “We hebben een speciale Instagramaccount gemaakt waarmee we willen aantonen dat er geen standaard maten voor vrouwen bestaan”, zegt Georgia. “Wij zien twee vrouwen en niet één magere en één vrouw met rondingen. Stop nu eens met vrouwen te vergelijken en accepteer gewoon hoe zij of hij is.”

 

Spend your time with people that make your heart sing ?? @any.body_co #LoveAnyBODY

Een bericht gedeeld door Any Body ?? (@any.body_co) op

Door lla
    VOOR ABONNEES