Toen ze wakker werd en naar haar hand keek, dacht ze dat ze in een horrorfilm zat

Bron © Daily Mail

Foto: Facebook

Shelby Smith (27) dacht dat ze met een eenvoudige keelontsteking te kampen had. Zelfs toen haar lippen blauw uitsloegen en ze begon te stuiptrekken, was ze zich van geen kwaad bewust. Een week later moesten de dokters een drastische beslissing maken.

“Ik was me nog altijd niet bewust van hoe ziek ik eigenlijk was”, vertelt de jonge vrouw uit het Amerikaanse Tennessee. In werkelijkheid was Shelby in een septische shock beland, een bijwerking van de stafylokokbesmetting die haar had getroffen. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd en in een kunstmatige coma gebracht, voor een week.

Toen ze na zeven dagen ontwaakte uit haar coma, moest ze vaststellen dat de toppen van haar vingers pekzwart zagen, een complicatie van de zware medicijnen die Shelby waren toegediend. Die medicatie had de bloedcirculatie in haar lichaam zodanig verstoord dat de uiterste punten geen zuurstof meer aangevoerd kregen. “Mijn hand leek recht uit een horrorfilm te komen”, legt ze uit.

“Het is één van de meest levensbedreigende ziektes op vlak van bacteriële infecties”, verklaart dokter Jeffry King, die Smith behandelde. “Dit komt heel, heel zelden voor. Maar één keer in de honderd jaar.” Uiteindelijk moesten dokters zes vingers gedeeltelijk amputeren bij Smith en raakte ze ook twee tenen kwijt.

Toen ze wakker werd en naar haar hand keek, dacht ze dat ze in een horrorfilm zat
Foto: Screenshot WTAE

Shelbys vriend Caleb Weinzierl (24), met wie ze sinds januari verloofd is, hielp haar door dit zwarte hoofdstuk in haar leven. “Zelfs toen mijn hart het leek te begeven, ben je blijven hopen dat ik terug zou komen”, schrijft Shelby op Facebook. “Ik kan echt niet wachten om de rest van mijn leven met jou door te brengen.”

Door ehu