Nike viert Air Max Day, maar ook deze iconische sneakers blazen in 2017 kaarsjes uit

© Nike

In de aanloop naar Air Max Day, die op 26 maart valt, brengt Nike liefst 8 sneakers uit om die dag te vieren. Dit jaar wordt vooral Air Max 1 in de kijker gezet omdat die zijn 30ste verjaardag viert. Maar dat is niet de enige iconische sneaker die in 2017 aan een jubileum toe is. Ook voor de Reebok Freestyle, de Nike Air Force 1 en Air Max 97, en de adidas Equipment-lijn wordt het een feestjaar.

flb

Air Max Day wordt dit jaar groots gevierd en Nike haalt daarvoor alles uit de kast. Zo lanceerde het de afgelopen weken en komende dagen 8 nieuwe uitgaven waaronder onder andere de Nike Air Max Jewell, nog maar het tweede paar sneakers dat bij het Amerikaanse bedrijf specifiek voor vrouwen werd ontworpen.

Toch zijn er twee modellen die dit jaar een bijzondere verjaardag te vieren hebben: de Air Max 1 die 30 jaar bestaat en de Air Max 97 die 20 kaarsjes mag uitblazen. Die laatste is ondertussen al een tijdje aan een flinke revival bezig en met de release van de Air Max 1 Ultra 2.0 'Air Max Day' wordt ook dat eerste ontwerp van de legendarische designer Tinker Hatfield in de bloemetjes gezet.

 

Een bericht gedeeld door maik7889 (@maik7889) op

 

Air Max 97 "Silver Bullet" #hypefeet

Een bericht gedeeld door Michael (@michael_jupiter_dsgn) op

Hoewel geen lid van de Air Max-familie viert dit jaar ook Air Force 1 zijn 35ste verjaardag. Dat was de eerste basketbalschoen die Nike produceerde waarin hun Air Technology verwerkt zat, maar het is tot op vandaag vooral een populair model dat door niet-basketters wordt gedragen.

Nike is niet de enige sportgigant die dit jaar iets te vieren heeft. De Reebok Freestyle mag eveneens 35 kaarsjes uitblazen. Die sneaker was een echte pionier, ook al omdat het in 1982 de eerste was die enkel voor vrouwen op de markt werd gebracht. Het werd een bestseller die toen vooral in aerobicmiddens populair was. Omstreeks 2006 kende de sneaker een revival en nu, ongeveer tien jaar later, is het model opnieuw aan een comeback toe. Net op tijd voor het jubileum dus.

 

Een bericht gedeeld door ONYGO (@onygoblog) op

Ook voor de adidas Equipment-lijn of EQT is 2017 een heuglijk jaar want het bestaat 25 jaar. Dat viert het Duitse label door enkele aangepaste versies uit te brengen van de iconische sneaker uit de jaren 90 die onderdeel uitmaakte van de collectie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook