Vrouw (24) laat gezwel van 33 kilogram verwijderen in levensreddende operatie

Bron © Daily Mirror

Foto: ss

Amper één jaar nadat de artsen een kleine cyste hadden ontdekt bij een 24-jarige vrouw uit Mexico, woog het gezwel maar liefst 33 kilogram. Wandelen, eten en ademen waren bijna onmogelijk geworden. Daarom zat er maar één ding op: ’s werelds grootste tumor operatief verwijderen.

- OPGELET. Onderstaand beeld kan schokkend zijn -

Toen de zwaarlijvige Mexicaanse vrouw (24) - van wie de naam niet genoemd wordt - op dieet ging, merkte ze voor het eerst dat er iets ernstig mis was. Haar armen, benen en gezicht begonnen zichtbaar te vermageren. Maar haar buik bleef verdikken. In een razendsnel tempo.

De jongedame bereikte zelfs een punt waarop het bijna onmogelijk was geworden om te ademen, eten en wandelen. Toen ze naar het ziekenhuis ging om raad te vragen, waren de artsen in shock. De vrouw was niet zomaar verdikt. De cyste die ze eerder bij haar ontdekt hadden, was uitgegroeid tot een tumor met een omtrek van 157 centimeter.

Als de patiënte daarmee bleef rondlopen, zou ze ongetwijfeld een hartaanval krijgen. Daarom gingen de artsen meteen over tot een levensreddende operatie. “Het was de grootste cyste die ik ooit heb weggehaald”, herinnert dokter Erik Hanson Viana van het Mexico General Hospital zich. “Het gezwel nam 95 procent van de buik in en woog maar liefst 33 kilogram. Het is moeilijk om te voorspellen hoe lang ze geleefd zou hebben zonder de operatie, maar haar levenskwaliteit zou verschrikkelijk geweest zijn.”

De operatie werd uitgevoerd in september vorig jaar. Zes maanden na de operatie is de patiënte zo goed als helemaal genezen. “Ze kan weer normaal stappen en haar buik is gewoon weer plat...”, klinkt het.

Door nadb