Jaar na overlijden nog geen duidelijkheid over dood jonge vader

  • Raphael De Leeuw verdween op 14 februari 2016. Een maand later werd zijn lichaam uit de Dender gehaald.
Aalst -

Een jaar nadat het lichaam van de 30-jarige Raphael De Leeuw werd aangetroffen in de Dender in Gijzegem, blijven er nog vragen over zijn overlijden. Het onderzoek naar de doodsoorzaak loopt nog altijd.

Raphael De Leeuw, kersvers vader, was in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 februari 2016 zijn dertigste verjaardag gaan vieren in de Aalsterse binnenstad. Hij verliet om 4 uur club La Bomba, trok vervolgens naar het Werfplein en werd daar voor het laatst gezien door een voorbijgangster. Die vrouw verwittigde de politie met de melding dat ze iemand in het water had zien vallen ter hoogte van de Sint-Annabrug. De zoektocht ging van start, het lichaam van Raphael werd op 15 maart in de Dender in Gijzegem gevonden.

Gisele Vandendael, de moeder van het slachtoffer, mag na de paasvakantie samen met haar schoondochter het dossier van de speurders gaan inkijken. Zij zit nog altijd met vragen. “Wij weten nog altijd niet wat er precies met Raphael gebeurd is. Dat doet nog elke dag pijn. Mijn schoondochter mag binnenkort zijn jas en persoonlijke spullen gaan ophalen, maar wat wil dat zeggen? Dat het onderzoek voorbij is? Ik hoop het in ieder geval niet. Wij hebben onlangs vernomen dat de vier mogelijke getuigen die op de bewakingsbeelden van de stadscamera's te zien waren, nog niet gevonden zijn. Dan kan toch niets uitgesloten worden? Wij bespreken dit met een advocaat.”

Het parket van Dendermonde bevestigt dat het onderzoek nog loopt en dat er nog verschillende pistes open zijn. Verdere details geven over de zaak, kan nog niet. “Als het onderzoek stopgezet wordt, dan zullen wij de familie via onze sociale dienst meteen op de hoogte brengen. Zij mogen het dossier indien gewenst al komen inkijken. Wanneer het afgerond is, kunnen zij eventueel nog verder onderzoek vragen”, zegt Katrien Borms van het parket Dendermonde.

Door wjn
  • VOOR ABONNEES