Lien Willaert na beproeving van meer dan vier dagen: "En net nu is de stookolie op"

Lien Willaert is moe, maar vooral tevreden dat haar dochter les kan volgen in de schooL Foto: ddj

Brugge -

Om 17 uur stipt mochten de eerste ouders gisteren eindelijk hun handtekening zetten om hun kinderen in te schrijven bij de nieuwe secundaire school Stamina. Sommigen kampeerden er al sinds vorige week donderdag. “We hebben twee keer gebarbecued.”

Na vier en een halve dag wachten konden de ouders die hun kinderen wilden inschrijven in de nieuwe secundaire school Stamina gisterenavond stipt om 17 uur eindelijk hun handtekening zetten. Alle veertig plaatsen raakten ingevuld en enkele ouders kwamen op de wachtlijst terecht. En al bleek het gedurende die vier dagen een gezellige bende, de opluchting dat het erop zat was bij velen groot.

Lien Willaert, echtgenote van filmregisseur Jan Verheyen, was na het lange wachten dan toch zeker dat dochter Anna (11) les mag volgen in de zo gewilde school. “Ze is heel blij dat ze erbij is en heeft hier zelf ook twee nachten geslapen”, zegt Lien.

Van stookolie naar gas

Ook de mama was zichtbaar tevreden dat het erop zat, al bleek het met alle wachtende ouders heel goed te klikken. “Wie denkt dat we elkaar na zo lang samen te zitten in de haren zijn gevlogen, heeft het mis”, lacht ze. “De oudergroep is een hele hechte band geworden, ik heb de eerste dagen eigenlijk constant gebabbeld. Het werd elke avond heel gezellig en we hebben twee keer gebarbecued.”

Het eerste wat ze gaat doen als ze thuiskomt? “Ik wou eigenlijk een lang bad nemen, maar wij schakelen deze week over van stookolie naar gas en ik kreeg daarnet telefoon van Jan dat de stookolie op is. Ik ga het dus moeten stellen met een koude douche”, lacht ze. “Al maakt de inschrijving veel goed.”

Door ddj