School waar kind werd doodgereden, is teleurgesteld: geen verkeerslichten, wel breder voetpad

Na het ongeval verschenen er opnieuw gemachtigde opzichters aan de oversteekplaats. De gevraagde verkeerslichten komen er niet. Foto: mvn

Brugge -

Er komen geen verkeerslichten aan de oversteekplaats waar vorige maand de zesjarige Yamen overleed na aanrijding door een vrachtwagen. “We willen geen precedenten creëren”, klinkt het bij AWV. Er komen wel bredere voetpaden.

Een verbreding van vier meter aan weerskanten van het voetpad: die moet de oversteekplaats ter hoogte van basisschool Sint-Lodewijkscollege in de Gistelse Steenweg veiliger maken, een maand nadat Yamen (6) er onder een vrachtwagen terechtkwam en aan zijn verwondingen overleed. Langs de nieuwe voetpaden komen omegaprofielen, zodat voetgangers enkel het bestaande deel van het zebrapad zouden gebruiken om over te steken. “Op die manier moeten wagens en vrachtwagens stoppen op een grotere afstand van de overstekende voetgangers”, zegt Dirk Vanhuysse van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de aanpassingswerken tijdens de paasvakantie zal uitvoeren. “Het gaat om een proefproject, een opstelling die in Vlaanderen nog niet is toegepast.”

Door Koen Theuns
    VOOR ABONNEES