Turkije blijft favoriete paasbestemming

© REUTERS

De recente diplomatieke spanningen beletten de Belg niet om naar Turkije te trekken. De Turkse Rivièra is, naast de Spaanse eilanden, één van de topbestemmingen in de paasvakantie. Dat blijkt maandag uit boekingscijfers van Thomas Cook België.

blg

Het Egyptische Hurghada is de sterkste stijger tegenover vorig jaar en valt net buiten de top-5 van populairste vakantiebestemmingen bij Thomas Cook. Ook Tunesië is terug van weggeweest: 5 procent van alle Belgen die deze paasvakantie met het vliegtuig op vakantie gaan, vliegen naar Tunesië. Bij de verre bestemmingen scoren Bali, Thailand en de Malediven goed.

Antalya is op één na de populairste vakantiebestemming met Pasen. De Spaanse eilanden Tenerife (1), Lanzarote (4) en Palma de Mallorca (5) zijn traditionele topbestemmingen voor Pasen. Het Griekse Kreta staat op plaats 3. Maar het meest opvallende is dat de Turkse Rivièra ondanks de recente politieke gebeurtenissen op plaats 2 prijkt van populairste vakantiebestemmingen met Pasen.

“De Turkse Rivièra staat net als in 2016 op de tweede plaats van vliegvakanties in de paasvakantie. De Belgen lijken zich niet te laten afschrikken door de diplomatieke spanningen”, zegt Franklin Braeckman, woordvoerder van Thomas Cook België.

De paasvakantie blijft ook voor skiërs een geliefkoosde periode. Onlangs vielen er meters verse sneeuw in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Belgen boeken volop de nog overgebleven overnachtingsplaatsen, aldus Thomas Cook.

TUI

Ook bij TUI is Egypte de bestemming bij uitstek die spectaculair groeit. Meer dan 60 procent van de reizigers reist af naar Spanje, dat in toenemende mate de populairste bestemming van de Belgen blijft. Daarnaast wint Marokko aan populariteit. Turkije behoudt zijn derde plaats. Op Egypte is het aantal boekingen verdubbeld. Het land wordt daardoor de vijfde populairste vakantiebestemming. Tunesië dingt sinds kort opnieuw mee naar de gunst van de reiziger na de versoepeling van het reisadvies.

Bij Thomas Cook zijn er ook nog veel boekingen voor wintersportvakanties in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Bij TUI zijn Frankrijk en Oostenrijk de populairste bestemmingen.

Bij de citytrips leidt Barcelona de pop poll voor Londen, Parijs, Rome en Lissabon

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten