Scarlett Johansson maakt zich op voor strijd om hoederecht dochtertje

Foto: Isopix

Enkele maanden geleden kondigde Scarlett Johansson (32) aan dat ze zou scheiden van Romain Dauriac. Die laatste is nu vastbesloten de dochter die ze samen hebben te laten opgroeien in zijn thuisland Frankrijk en trekt daarvoor naar de rechtbank. In een interview met E! geeft de actrice alvast aan dat het moederschap haar net met de voetjes op de grond houdt.

De aankondiging van de split tussen Scarlett Johansson en Romain Dauriac kwam voor de buitenwereld onverwacht, maar het lijkt er in elk geval op dat die laatste niet bij de pakken blijft zitten. Hij wil volgens zijn advocaat Harold Mayerson het volledige hoederecht krijgen over hun driejarige dochtertje Rose en haar opvoeden in Frankrijk.

De reden daarvoor is dat hij van mening is dat de actrice geen tijd genoeg heeft. "Hij gelooft dat haar drukke werkschema het onmogelijk maakt voor haar om het fysieke hoederecht te dragen, tenzij ze wil dat haar kind opgevoed wordt door kindermeisjes en bedienden", zegt Mayerson daarover. 

In een interview met E! News geeft Johansson net aan dat haar dochter heel belangrijk is voor haar. Ze geeft ook mee dat ze nog borstvoeding gaf tijdens de opname van 'Ghost in the Shell' die binnenkort uitkomt en dat de kleine Rose haar met beide voetjes op de grond houdt. "Het is fantastisch om zo thuis te komen", zegt ze daarover. Het lijkt er dus niet meteen op dat de actrice zomaar het hoederecht zal opgeven. 

 

Door flb