Ford roept wagens terug omdat ze in brand vliegen

Foto: AFP

Ford roept in Europa en Noord-Amerika samen zo’n 360.000 wagens terug nadat enkele exemplaren zomaar in brand zijn gevlogen. Volgens de autobouwer vielen daarbij gelukkig geen gewonden.

Voor Europa gaat het om de modellen Ford C-max hybride en Focus die gebouwd zijn tussen 2010 en 2015 en de Transit Connect, gebouwd tussen 2013 en 2015. Elk voertuig heeft een 1,6 liter viercilinder turbomotor.

Het eerste incident deed zich al voor in december 2015, toch heeft Ford tot nu gewacht om de terugroepactie op te starten. “We nemen de veiligheid van onze klanten heel serieus. We nemen pas beslissingen van zodra er genoeg informatie beschikbaar is. En wanneer uit die informatie blijkt dat er een terugroepactie nodig is, dan proberen we snel te handelen”, laat Ford weten in een persmededeling.

“Onze klanten kunnen gerust blijven rijden met hun wagen, maar moeten wel onmiddellijk naar hun garagist gaan van zodra hun voertuig een lek in de koeling vertoont”, klinkt het nog. “Dat kan oververhitting veroorzaken en een barst in de cilinder. Als dat gebeurt, kan er mogelijk olie lekken. En als dat een heet oppervlakte raakt, kan er mogelijk brand ontstaan.”

Ford-eigenaars die met een mogelijk getroffen wagen rijden, krijgen een mail van Ford met instructies hoe ze hun koelvloeistofpijl kunnen controleren en eventueel bijvullen.

Volgens Ford zou de terugroepactie het bedrijf zo’n 275 miljoen euro kosten.

Door jdb
AANGERADEN
Meest recent