Meisje (9) redt het leven van haar moeder: “Ze is mijn kleine heldin”

© ss

Een 33-jarige man uit Blankenberge verschijnt vandaag voor de raadkamer op verdenking van poging tot moord. De man sloeg zijn ex-vrouw zondag helemaal bont en blauw. Haar dochtertje kon de buren verwittigen. “Mijn heldin”, zegt het slachtoffer.

Tim Lescrauwaet

Een meisje van negen jaar heeft zondagavond vermoedelijk het leven van haar moeder (34) gered in Blankenberge. Het kind hoorde hoe haar moeder lelijk werd toegetakeld door haar ex-man en kon naar buiten vluchten. Daar trommelde ze enkele buren op. Die konden tussenkomen. “Hij was anders zeker blijven slaan en schoppen”, zegt het slachtoffer.

M.A. en het slachtoffer gingen zo'n anderhalf jaar geleden uit elkaar. De twee hebben samen een zoontje en bleven wel goed bevriend. Maar het feit dat zijn ex-vrouw een andere partner had, deed zondagavond de stoppen bij M.A. door slaan. Hij trok naar haar appartement en belde aan. “Ik deed nietsvermoedend open, maar hij haalde meteen uit”, vertelt het slachtoffer. “Ons zoontje - nochtans zijn kleine god - stond erop te kijken, maar dat leek hem niet te deren. Hij sloeg en schopte mij enorm hard. Gelukkig hoorde mijn dochtertje boven ook alles en kon zij de buren verwittigen.”

“Viel me direct aan”

Uiteindelijk hielden de buren de agressieveling tegen en kon de politie hem komen aanpakken. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid en die besloot om hem aan te houden. Vandaag verschijnt hij voor het eerst voor de Brugse raadkamer. De tenlastelegging is niet min: poging tot moord. De speurders gaan er momenteel van uit gaan dat hij naar zijn ex-vrouw trok met de bedoeling om haar te vermoorden.

Het slachtoffer zelf is er ook van overtuigd dat ze nog leeft door het snelle optreden van haar dochter. “Zij is mijn kleine heldin”, zegt ze. “Ze heeft zeker mijn leven gered. Hij zou anders niet meer gestopt zijn. Hij riep: ‘Als ik je niet kan hebben, dan niemand, vuile hoer’.”

De vrouw lag enkele dagen in het ziekenhuis, maar mocht ondertussen wel weer naar huis. Haar hele gezicht is gezwollen, maar ze liep geen breuken op. “Ik heb veel pijn, maar ik mag al bij al niet klagen”, zegt ze. “Het had veel erger kunnen aflopen.”

De dader zelf verklaarde dat zijn stoppen doorsloegen omdat zijn ex-vrouw er na hun breuk verschillende andere mannen op nahield. “Ik wou niet dat mijn zoontje het moeilijk zou hebben met die aanpassingen”, verklaarde hij aan de politie. “Ik wou haar dat vertellen, maar de discussie is uit de hand gelopen.”

Die verklaring strookt niet met de versie van het slachtoffer. “Dit is mijn eerste relatie sinds ons huwelijk strandde. En van een discussie was al helemaal geen sprake. Hij viel me direct aan”, zegt ze.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt