DE OFFERTE. Wat kost cellenbeton?

Op de bouwmarkt krijgt de traditionele snelbouwsteen concurrentie van onder meer de cellenbetonblokken. Maar wat betaal je om je woning op te trekken in cellenbeton? Nicole Wuyts, marketingmanager bij producent Xella, doet het voor je uit de doeken.

“De prijs wordt natuurlijk beïnvloed door de dikte van het blok. Blokken van 15 cm fungeren meestal als tussenmuren, die van 30 à 36 cm vooral als dragende buitenmuur. Voor de dunnere blokken betaal je tussen de 40 à 55 euro per m². Voor de dikkere variant tel je tussen de 80 à 90 euro per m² neer.”

Deze richtcijfers zijn inclusief plaatsing (en lijm), maar exclusief btw. “De prijs is wel afhankelijk van de grootte en moeilijkheid van het totale project. In functie daarvan vult de aannemer de kost in”, benadrukt Nicole Wuyts.

Besparen op plaatsing, isolatie en afwerking

“Als je enkel naar de prijs van de blokken kijkt, ligt deze hoger dan die van klassieke bouwmaterialen. Maar dit wordt onder andere gecompenseerd door een veel vlottere plaatsing. Daarnaast heb je geen bijkomende isolatie nodig. De blokken zelf hebben namelijk de vereiste isolatiewaarde. Je hoeft dus nog enkel buitenafwerking te plaatsen. Ten slotte bespaar je ook op de binnenafwerking, doordat je met dunpleister kan werken.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over bouwmaterialen. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

VOOR ABONNEES