Dit zijn de best betaalde social media influencers in beauty en fitness

Foto: Instagram Zoe Sugg

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft voor het eerst een ranglijst uitgebracht met de social media influencers die bakken geld verdienen met hun posts op Instagram, YouTube en Facebook. Sommigen onder hen blijken zelfs tot 280.000 euro per bericht te verdienen.

Wie zijn de grote namen die duizenden euro's binnenrijven met één enkele post? Forbes besloot mee te gaan met zijn tijd en voor het eerst een dergelijke ranglijst te lanceren. De eerste twee zijn er die volledig gewijd zijn aan beauty en fitness influencers, de komende maanden volgen ook nog mode, reizen en food. 

Om de ranglijst te kunnen maken, schakelde het zakenmagazine onder andere Traackr in dat de cijfers van influencers analyseert. Zo kon tot de conclusie gekomen worden dat de populairste 30 onder hen samen meer dan 250 miljoen volgers tellen en per YouTube-filmpje tot 280.000 euro kunnen verdienen. Een Facebookpost kan dan weer tot 175.000 euro opleveren en een foto op Instagram tot 140.000 euro. En daarbij is nog niet eens in rekening gebracht wat ze verdienen met bookdeals, kledinglijnen, apps en nog heel wat andere spullen waar je je naam aan kunt verbinden.

Dit zijn de vijf best betaalde beautybloggers:

1. Zoe Sugg

 

Een bericht gedeeld door Zoella (@zoella) op

2. Michelle Phan

3. Huda Kattan

4. Nikkie De Jager

5. Shannon Harris

 

Dit zijn de vijf best betaalde fitnessbloggers:

1. Kayla Itsines

2. Jennifer Selter

 

Een bericht gedeeld door Jen Selter (@jenselter) op

3. Emily Skye

4. Michelle Lewin

5. Joe Wicks

 

Door flb
  • VOOR ABONNEES